Tervetuloa Kuopion koulukirjastojen verkkokirjastoon!

Kuopion koulukirjastojen verkkokirjasto on koulukirjastojen yhteinen kokoelmatietokanta. Siihen on luetteloitu Kuopion kaupungin peruskoulujen ja lukioiden aineiston lisäksi kouluvirastolla sijaitsevat koulujen yhteiset kokoelmat (järjestelmässä edelleen Oppimateriaalikeskus) sekä kansalaisopiston sisäiseen käyttöön tarkoitetut opetusmateriaalit.

Helpoin hakutapa on kirjoittaa yläpuolella olevaan hakukenttään esim. teoksen nimi ja painaa Hae-nappia. Laajennettu haku –linkistä avautuu monipuolisempi hakunäyttö, jolla voit mm. kohdistaa haun oman koulusi kirjastoon.

Koulukirjastojen aineistot

Jokainen koulu päättää itse, lainataanko koulukirjaston aineistoa. Siksi varausten tekeminen ja omien lainojen uusiminen ei ole mahdollista verkkokirjastossa, vaan vain niissä koulukirjastoissa, jotka aineistoaan lainaavat.

Koulujen yhteisessä käytössä olevat aineistot

Kouluvirastolla sijaitsevista koulujen yhteisistä kokoelmista (=Oppimateriaalikeskus) lainataan kirjasarjoja, ohjelmatallenteita ja muuta aineistoa kouluille opetuskäyttöön. Meiltä löytyvät myös Matikkakukko-hankkeen lainattavat opetusvälineet ja erityisopettajien ELA-lainaamon lainattavat materiaalit. Lainaaminen tapahtuu koulujen tunnuksilla, yksittäisille oppilaille ei aineistoa lainata. Aineiston varaustiedustelut ja lainojen uusintapyynnöt voi lähettää kasvun ja oppimisen palvelualueen tietopalveluasiantuntijalle, yhteystiedot alla. Verkkokirjaston kautta varaaminen ei toistaiseksi ole mahdollista.

Peda.net:

Koulukirjastoilla on myös oma verkkoveräjä Peda.netissä. Sieltä löydät mm. luettelot kaikista kouluvirastolta lainattavissa olevista aineistoista sekä tiedonhakulinkkejä ym. hyödyllistä.

Kasvun ja oppimisen palvelualue

Vuorikatu 27 A, 70100 Kuopio
Avoinna: ma - pe 8.00 - 15.30
Tietopalveluasiantuntija Riitta Nevalainen
puh. 044 7184 133, sähköposti etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi

Kieli Kieli